eTwinning: "Global Days - United Minds"


Η επόμενη  Παγκόσμια ημέρα  που ασχοληθήκαμε είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης. Η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης,  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Νοεμβρίου, και είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία αφιερωμένη στην προώθηση της καλοσύνης, της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων.





Ξεκινώντας ρωτήσαμε τα παιδιά  να πουν τι νομίζουν ότι είναι η καλοσύνη, (εφαρμόζοντας τη ρουτίνα σκέψης: Συνήθιζα να ξέρω....)

-Να αγαπάμε τους άλλους
-Να έχουμε φίλους
-Να μοιραζόμαστε τα παιχνίδια μας



'Ολες αυτές οι αρχικές σκέψεις των παιδιών αναρτήθηκαν σε  έναν εννοιολογικό χάρτη.

Σε επόμενη φάση  παρακολουθήσαμε  στον προτζέκτορα μία μικρή ιστορία


Διαβάσαμε  το παραμύθι : "Η καλοσύνη μετράει"  και συζητάμε σχετικά.



και ολοκληρώσαμε τη ρουτίνα σκέψης
"Συνήθιζα να ξέρω....μα τώρα ξέρω"

ζωγραφίζοντας το τι είναι η  καλοσύνη  σε ένα κομμάτι παζλ. 

Όλα τα κομμάτια  συγκεντρώθηκαν σε έναν συνεργατικό πίνακα και σας τον παρουσιάζουμε! 

Τον πίνακα της καλοσύνης

Οργανώθηκε  διαδικτυακή συνάντηση με όλα τα σχολεία  στην οποία παρουσιάζονται το κομμάτια του παζλ και λέμε τι σημαίνει καλοσύνη για εμάς. Χορέψαμε κιολάς! 


Τώρα οι μικροί μας μαθητές χρησιμοποιώντας ρουτίνες σκέψης κατανοούν τη σημασία της καλοσύνης 


eTwinning: "Global Days - United Minds"

"Animal global day"

Πρώτη  παγκόσμια ημέρα  που ασχοληθήκαμε είναι η παγκόσμια ημέρα ζώων.  Υπεύθυνα σχολεία  για τις δράσεις της ημέρας αυτής ήταν το 4ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης  και ένα σχολείο από την Πολωνία.  Το κάθε σχολείο έπρεπε να επιλέξει ένα  προστατευόμενο ζώο  της πατρίδας του και να δημιουργήσει ένα ενημερωτικό υλικό που θα το παρουσιάσει στην eTwinning - ομάδα με τρόπο κατανοητό για τα υπόλοιπα ξένα παιδιά. Τα υπεύθυνα σχολεία επιλέγουν την χελώνα καρέτα καρέτα και τη φώκια αντίστοιχα. Σκοπός είναι τα παιδιά των υπεύθυνων σχολείων να μας παρουσιάσουν ένα μάθημα (μάθηση από συνομηλίκους) Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η μάθηση από συνομηλίκους είναι μια μέθοδος διδασκαλίας όπου οι μαθητές μαθαίνουν  και διδάσκουν ο ένας τον άλλον. Είναι μια συνεργατική προσέγγιση που επιτρέπει στους μαθητές να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην εκπαίδευσή τους.


 Eμείς επιλέξαμε την καφέ αρκούδα. Τα παιδιά τη ζωγραφίζουν και επιλέγουν να στείλουν την αρκούδα  της Άμιλι.





Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε  τις παρουσιάσεις των σχολείων





και στο παρακάτω λινκ είναι η δική μας ανάρτηση συγκεντρωτικά:



Οι μαθητές μας ανυπομονούσαν να ξεκινήσουμε την online επικοινωνία μας! Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε ήδη  παρακολουθήσει όλες τις παρουσιάσεις των συνεργαζόμενων σχολείων. Αλλά έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στη θαλάσσια χελώνα που παρουσίασαν τα παιδιά που ανέλαβαν αυτό το μάθημα. 
Τώρα ξέρουν πώς να την προστατεύουν.